?>

Kamp za mlade – Sveti Josip

Kamp za mlade – Sveti Josip

Od 6. do 8. kolovoza 2021. godine održan je kamp za mlade u samostanu Marijinih sestara od čudotvorne medaljice u Blaškovcu. Tema kampa bio je sveti Josip. Mladi su upoznali sveca kroz prezentaciju s brojim zanimljivim činjenicama o životu i krepostima sv. Josipa.

Posebno ih je oduševio kratki film o čudesnim drvenim stubama u Novom Meksiku, izrađenim bez čavala i ljepila za koje se vjeruje da ih je izgradio sam sveti Josip. Nakon prezentacije mladih su sudjelovali u igri „Putem svetog Josipa“ u samostanskom dvorištu.

Sveti Josip je svetac kakvoga trebamo u današnje vrijeme – pravedan, vjeran, čistoga srca, ponizan, poslušan, brižan čuvar, skrbnik i otac najsvetije obitelji te strah zlih duhova.

Nakon pripreme za ispovijed, mladi su imali priliku za ispovijed u župnoj crkvi. Po molitvi, slavljenju i klanjanju Presvetom Oltarskom Sakramentu  otvorila su se  srca mladih  te je poraslo zajedništvo i radost. Osim duhovnog programa, mladi su ispunili vrijeme igrom, druženjem i plesom na otvorenom.

Zahvalni za primljene milosti po zagovoru svetog Josipa, molimo za naše mlade i njihove obitelji.

Hvala sestrama u samostanu na njihovom gostoprimstvu i velikodušnosti.