Kamp za dječake u Međugorju – Sveti Ilija

Kamp za dječake u Međugorju – Sveti Ilija

U organizaciji molitvene zajednice Totus Tuus iz Mostara od 15. do 17. srpnja održao se kamp za dječake u Kući mira u Međugorju.

Na kampu je sudjelovalo 8 voditelja i 24 dječaka. Voditelji su bili naša braća iz zajednice iz više zemalja, tako da možemo reći da je ovaj susret bio internacionalni. Braća iz Njemačke, Hrvatske i BiH dala su sve od sebe da djeci bude lijepo na kampu. Kako nam se bližio 20. 7. i „Ilindan“, za temu kampa odabrali smo velikog proroka Starog zavjeta svetog Iliju. I možemo reći da je tema bila puni pogodak. Sveti Ilija je toliko zainteresirao djecu da se tijekom cijelog kampa stalno spominjao taj beskompromisni svetac koji se nije bojao plivati uzvodno, protiv svih.

Dječaci su imali priliku za svako svoje dobro djelo zalijepiti jednu kap od papira koja pada na suhu zemlju oslikanu na plakatu.

Tijekom cijelog kampa čitali smo odlomke Starog zavjeta koji spominju svetog Iliju. Razne dogodovštine Ilijinog burnog života oduševile su naše kampere toliko da su pitanja neprestano prštala. I stvarno možemo reći da su i djeca i voditelji jače i dublje upoznali ovog velikog borca za Božju istinu, zaštitnika Bosne i Hercegovine.

Igralište u školskom dvorištu ponovno je odjekivalo dječjim vriskom i galamom iako su školski praznici već odavno počeli. Najdraži sport dječaka (naravno, to je nogomet) strastveno se igrao. Nakon toga išli smo probuditi šumu u vrtu svetog Franje gdje smo igrali igru Osvoji zastavu u kojoj su dječaci zajednički uživali u prirodi i traženju zastave protivničkog tima.

Pjesmom, klanjanjem i osobnom molitvom slavili smo Boga i otvarali svoja srca za konkretno djelovanje Boga u našem životu. Dječaci su također predmolili radosna otajstva krunice te su tako upoznavali događaje iz Isusovog djetinjstva. Na kraju kampa dječaci su u kreativnoj radionici izrađivali oltar od drveta ili kamena kao uspomenu na oltar koji je sveti Ilija sagradio na brdu Karmel.

Dječaci su u Knjizi dojmova oduševljeno zaključili da im je bilo fenomenalno na kampu te da jedva čekaju sljedeći kamp i da bi voljeli da sljedeći kamp traje duže.

Hvala svim voditeljima, kuharicama, roditeljima, fratrima i Katoličkoj Crkvi čiji smo radosni članovi.

Božji i Marijin blagoslov svima!