?>

Kamp za dječake – Sv. Franjo i Jacinta iz Fatime

Kamp za dječake – Sv. Franjo i Jacinta iz Fatime

Nakon ovog neobičnog razdoblja pauze zbog situacije s pandemijom, krajem lipnja odlučili smo održati kamp za dječake. Budući da nas je ova situacija primorala da živimo u izolaciji i otuđenosti jedni od drugih, ovaj kamp je bio prava prilika da se ponovo družimo i obnovimo naše zajedništvo u Marijinom svetištu u Maloj Subotici. Imali smo milost da se baš taj vikend slavilo Presveto Srce Isusovo i Bezgrešno Srce Marijino tako da smo mogli u samom srcu naše Majke proslaviti i obilježiti te predivne svetkovine. Tema ovog kampa bili su sv. Franjo i Jacinta iz Fatime.

Naš brat Andrej je pripremio prekrasnu prezentaciju kojom je uz pomoć kratkih isječaka iz filma o čudesnim ukazanjima u Fatimi pokušao dječacima dočarati veliku važnost samih ukazanja za čitavo čovječanstvo. Ukazanja u Fatimi povezana su s današnjim Gospinim ukazanjima u Međugorju jer je sama Gospa rekla da će ono što je započela u Fatimi završiti u Međugorju. Dječaci su bili iznenađeni jer su doznali mnoge stvari koje dosad nisu znali, a tiču se povijesti ukazanja i događaja koji su uslijedili. Na radionici smo izrađivali straničnike (bookmarkere) sa sličicama sv. Franje i Jacinte i nekim porukama iz Fatime.

Osim teme i radionice družili smo se, igrali igre, molili, imali pripremu za svetu ispovijed, pristupili sakramentu pomirenja te smo u subotu slavili zajedno svetu misu u kapelici naše Majke Triput Divne.

Ovaj kamp nam je svima trebao da se podsjetimo na važnost zajedništva u Kristu i da se, na neki način, duhovno obnovimo i povežemo, a vjerujem da je tako i bilo svima nama koji smo se odazvali na taj kamp. Nadamo se da ovo nije bio posljednji kamp ove godine i da nastavljamo s još većim žarom slaviti Gospodina i služiti mu.