Kako (do)živjeti došašće?

Kako (do)živjeti došašće?

Posljednji kamp za dječake u 2018. godini održan je od 7. do 9. prosinca u Schönstattskom svetištu u Maloj Subotici. Na kampu je sudjelovalo ukupno 19 dječaka s područja Čakovca i šire okolice.

U petak smo kamp započeli svetom misom u kapelici. U subotu kroz temu kampa upoznavali smo vrijeme došašća (lat. adventus –dolazak) i što ono znači za nas katolike. Kako pripremiti i otvoriti srce za Isusa? Zašto je to potrebno? Spomenuli smo se i svetaca sv. Barbare, sv. Nikole, sv. Lucije i drugih koji se časte u ovom vremenu. Dječaci su na srednjoškolskom igralištu u radosti, zajedništvu i u borbenosti igrali igre. U radionici smo ukrašavali staklenke koje će služiti kao svjetiljke za noćni ormarić. Nakon ispita savjesti srca smo očistili u sakramentu svete ispovijedi, a zatim primili Isusa u svetoj misi. Da bi si približili život jednog od svetaca, sv. Nikole, prije večere pogledali smo animirani film o svečevu životu. Prije polaska na spavanje, svi zajedno smo otišli do kapelice, i otvorena srca slavili i zahvaljivali Bogu za sve što čini u našim životima.

U nedjelju, s dječacima smo sudjelovali na svetoj misi u župnoj crkvi rođenja Blažene Djevice Marije u Maloj Subotici.

Hvala svima koji su doprinijeli da se još jedan kamp za dječake održi. Hvala Schőnstattskom pokretu i vlč. Tomislavu Kosu na njihovoj pomoći i otvorenosti.