?>

Jedno srce i jedna duša u Bogu

Jedno srce i jedna duša u Bogu

Velika je radost poznavati barem jednu osobu koja se još za ovoga života odlučila vječno služiti Bogu u redovničkoj zajednici. Kao zajednica tu smo radost imali i mi, jer je naš brat Andrej  odlučio vječno služiti Bogu u redovničkoj zajednici Regularnih kanonika sv. Augustina, čije je geslo “Jedno srce i jedna duša u Bogu.”

Brat Andrej Maria Poop  rođen je u Rusiji. S 11 godina seli se u Njemačku gdje vodi buntovni mladenački život. Po savjetu sestrina prijatelja počinje, u tišini i skrušenosti,  moliti i razgovarati s Bogom. Dolazi do literature o Međugorju i Međugorje ga počinje privlačiti i zanimati. S 18 godina prvi put odlazi u Međugorje sa zajednicom Totus Tuus. U Međugorju, po ispovijedi, dobiva potpuni mir u srcu i spoznaju o Bogu kao milosrdnom Ocu. Kako su  njegova želja i poticaj za Novom evangelizacijom rasli i nakon hodočašća u Međugorje, odlučuje se za konkretno djelovanje i evangelizaciju u zajednici Totus Tuus. Tražeći Božju volju i plan za svoj život u dubini srca čuje glas: “Ti si moj”. U potpunoj se radosti i slobodi odlučuje za vječno služenje Bogu u redovničkoj zajednici augustinaca, u njemačkoj pokrajini Schwarzwald u samostanu Maria Bronnen.

Ulazi u novicijat 02. veljače 2015., na dan osoba Bogu posvećenog života s  32 godine. Novicijat je razdoblje prije polaganja zavjeta  u kojem se novaci pripremaju na razabiranje jesu li pozvani na redovnički život. Prve zavjete  siromaštva, poslušnosti i čistoće daje 28.kolovoza 2016., na blagdan sv. Augustina. Vječne zavjete, na kojima smo prisustvovali, daje 02. listopada 2021., na blagdan Anđela čuvara.

Dan vječnih zavjeta bio je prožet radošću i veseljem, ali i ponosom na hrabru i postojanu odluku našeg brata Andreja. Jutro smo započeli zajedničkim doručkom i molitvom krunice kroz šume Maria Bronenna. Nastavili smo s klanjanjem Presvetom oltarskom sakramentu i zajedničkom molitvom časoslova. Nakon pauze za ručak uputili smo se u crkvu na molitvu krunice, slavljenje svete mise i vječne zavjete. Slavlje smo upotpunili zajedničkim druženjem u samostanu Maria Bronnen.

Odluka brata Andreja, da živi i služi po pravilu svetog Augustina, odricanjem od uobičajenog života  i potpunim služenjem Kristu i Njegovoj Crkvi, svima nama može biti veliki poticaj življanja svetosti u našem svakodnevnom životu.