“Ja sam sama ljubav i milosrđe”

“Ja sam sama ljubav i milosrđe”

“Lice milosrđa nebeskoga Oca je Isus Krist.” Ovo je prva rečenica bule pape Franje “Lice milosrđa” kojom je najavio izvanredni jubilej Svetu godinu milosrđa koja će započeti 8. 12. ove godine.

Temu Božjeg milosrđa odabrale smo za kamp za djevojčice kao uvod u to veliko otajstvo o kojem ćemo razmišljati u godini koja je pred nama. Kamp je održan od 13. do 15. studenog u duhovnom centru “Dom svete Anđele” kod dragih nam uršulinki u Varaždinu. Sudjelovalo je 28 djevojčica sa svojih 6 voditeljica. Vođene mislima i smjernicama pape Franje za Godinu milosrđa te zapisima iz Dnevnika sv. Faustine Kowalske, “velike apostolke milosrđa”, kako ju je nazvao papa Franjo, saznale smo puno o počecima štovanja Božjeg milosrđa, slici Milosrdnog Isusa, Isusovim obećanjima onima koji se uzdaju u njegovo milosrđe te što nas očekuje u našim župama i što nam Papa preporuča za Godinu milosrđa da bismo zaista susreli milosrdno Lice i same postale milosrdne.

Milosrđe prema bližnjemu najbolje iskazujemo djelima duhovnog i tjelesnog milosrđa pa su djevojčice osmislile kratke skečeve s prizorima iz svakodnevnog života kako bi dale jedne drugima dobre ideje na koje sve načine možemo iskazivati milosrđe našim bližnjima.

Preko ovih aktivnosti učile smo o milosrđu, ali još nam je važnije bilo doživjeti milosrdnu ljubav Božju. Pogled milosrđa susrele smo u sv. ispovijedi i sv. misi, te klanjanju Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu gdje nam je on ostavio svoje Srce, milo srce. Neka to Srce preobrazi i naša srca da postanu mila, milosrdna.

Na susret s Milosrđem pozivat će nas ikone Milosrdnog Isusa koje smo izradile.

Neka u ovoj milosnoj godini Božje milosrđe ulije u svako srce “nadu da smo voljeni zauvijek, bez obzira na naše grijehe.”