Ja sam olovka u ruci Božjoj

Ja sam olovka u ruci Božjoj

Već 26. po redu kamp za djevojčice održan je od 16. do 18. rujna u Blaškovcu gdje su nas srdačno ugostile Marijine sestre čudotvorne medaljice. Na kampu su sudjelovale 23 djevojčice u dobi od 9 do 14 godina iz Međimurja, Varaždina i Križevaca. Budući da se još uvijek nalazimo u Jubilarnoj godini milosrđa, tema kampa bila je sveta Majka Tereza koja je u suvremenom svijetu bila pravi kanal Božjeg milosrđa koje je po njoj postalo vidljivo i onima koji nisu upoznali Isusa.

Upoznale smo život i djelovanje Majke Tereze preko filma koji smo gledale i radionica u kojima su djevojčice kratkim igrokazima uprizorile zgode iz života ove misionarke ljubavi. Izradile smo lijepe okvire za slike koristeći samo papir i vunu, a u njih smo stavile slike Majke Tereze koja će nas u našoj svakodnevici podsjećati da smo mi olovke u ruci Božjoj, i želimo, poput nje, dopustiti Bogu da po nama piše svijetu ljubavno pismo. Cijeli je kamp bio prožet pjesmom, igrom, zajedništvom i radošću. Znamo da prava radost dolazi iz odnosa s Bogom i zato smo često kroz dan zajedno molile i svaki dan slavile sv. misu. 

Neka nam sv. Majka Tereza i naša Majka Marija pomognu da u svojoj svakodnevici ižarujemo Krista i donosimo ga među najsiromašnije, a to su oni koji ne žive s Bogom. Jer Kalkutu možemo naći posvuda!