Ja sam Božja princeza

Ja sam Božja princeza

Održan je 10. Totus Tuus kamp za djevojčice na području Đakovačko-osječke nadbiskupije. Po prvi put kamp je održan u Županji u župi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja.

Župnik vlč. Krunoslav Karas ugostio nas je u svojoj župnoj kući i Pastoralnom centru blaženog Alojza Stepinca od 11. do 14. siječnja 2018. Sudjelovalo je 27 djevojčica iz Donjeg Miholjca, Osijeka, Antunovca, Vinkovaca, Županje, Slavonskog Broda i Požege.

Nastojale smo kroz tih nekoliko dana promišljati i spoznati da smo mi uistinu djeca Božja i da je Bog naš Otac, naš Kralj, a mi njegove princeze. Vrijeme smo ispunile igrom, plesom, druženjem, molitvom, slavljenjem, promišljanjem riječi Božje u grupama, a posebno smo učile pjevati Očenaš na svahili jeziku uz određene pokrete. Ukrašavale smo ogledalca na koja smo pisale različite poruke da nas podsjete da nas Bog uvijek gleda s ljubavlju i često drugačije nego mi same sebe.

Pripremale smo se za sakrament svete ispovijedi gdje smo još više promišljale o ljubavi Božjoj iz Riječi Božje (Lk 15, 11-24) –  kako je On milosrdni otac koji nas uvijek prvi ugleda, zagrli i izljubi kad mu dođemo, te nas obuče u najljepše haljine, stavi prsten na ruku i obuću na noge te priredi feštu za nas i uvijek nam se raduje.

Svaki dan smo sudjelovale na svetoj misi te smo imale priliku ići na svetu ispovijed na čemu posebno zahvaljujemo vlč. Krunoslavu Karasu,  te  vlč. Nikoli Stupjaku, grkokatoličkom svećeniku,  i vlč. Danijelu Tigandžinu, misionaru  u Urugvaju, koji su također tih dana bili s nama u  župnoj kući.

Zadnju večer imale smo klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu koje je predvodio vlč. Krunoslav. Tu večer završile smo nastupima talentiranih kampericama uz čije smo izvođenje uživale. Oduševile su nas svojom kreativnošću i talentima, u pjesmi, plesu, sviranju, recitiranju i glumi, a neke su nas i dotaknule do suza.

Radosna i ispunjena srca, u nedjelju  poslije ručka, završile smo naše druženje i rastale se do sljedećeg kampa.

Još jednom zahvaljujemo za sva dobročinstva župniku vlč. Krunoslavu Karasu i svim njegovim bliskim suradnicima u kući, gospođi Mari,  gospodinu Marku i gospođi Marijani, i svima koji su nas podržali svojim molitvama i donacijama.

I dragom Bogu i našoj Mami, bez kojih ovog kampa ne bi bilo.