Izlit ću Duha svoga na svako tijelo

Izlit ću Duha svoga na svako tijelo

Približava nam se blagdan Duhova gdje se spominjemo pedesetog dana nakon uskrsnuća Gospodinova kada Isus šalje Duha Svetoga nad apostole i Mariju.
U subotu, 9. travnja, bili smo na susretu s krizmanicima iz Župe sveta tri kralja u Goli. Gola je poznato stanište roda i iako se nalazi u prekodravskom dijelu Koprivničko-križevačke županije dio je Varaždinske biskupije.
U cjelodnevnom druženju s krizmanicima i njihovim župnikom Sinišom imali smo priliku međusobno se upoznati i živjeti kršćansko zajedništvo u igri, duhovnim poticajima, radom u grupama, molitvi,  slavljenju…

Razgovarali smo i promišljali o ljubavi Božjoj u našim životima, a svi su se krizmanici složili da ju žele doživjeti. Zato smo govorili o važnosti osobne i obiteljske molitve te o darovima Duha Svetoga i njihovoj ulozi u našim životima. Razmatrali smo što znači za nas kao kršćane primiti pečat dara Duha Svetoga – neizbrisivi biljeg Božje ljubavi.

Vrhunac našeg zajedničkog druženja bila je sveta misa i klanjanje Oltarskom Sakramentu. U slavljenju Boga pjesmom, svetom misom i klanjanjem otvorili smo svoja srca za Duha Svetoga i za sakrament svete potvrde kada će krizmanici primiti puninu Duha Svetoga te tako postati punoljetni članovi Crkve.

Ispitom  savjesti, kratki skečom i razgovorom u grupama, krizmanici su se pripremili za ispovijed.

Na kraju našeg zajedničkog druženja, odlučili smo da je naš novi cilj ljubav Božja i radost u srcu!
Tu smo odluku potvrdili simboličnim  skokom u radost . Hvala župniku Siniši na gostoprimstvu i marljivim gospođama koje se pripremile ručak i kolače.
S Marijinom pomoću idemo u nove pobjede…Aleluja!