Ivan Merz – snažni svjedok Evanđelja

Ivan Merz – snažni svjedok Evanđelja

Od 7. do 9. travnja 2017. g. u Kući mira u Međugorju održan je šesti hercegovački kamp za dječake u dobi od 9 do 14 godina. Trodnevni kamp na kojemu je sudjelovao 31 dječak iz BiH i Hrvatske zajednički su vodili voditelji iz ogranaka u Mostaru, Čakovcu i Zagrebu.

Kroz predavanje i prigodni kviz dječaci su imali priliku upoznati postupni rast u svetosti i životni put velikog štovatelja euharistijskog Isusa, snažnog svjedoka Evanđelja i velikog uzora katoličke mladeži, blaženog Ivana Merza. Kroz tri dana dječaci su zajedno s voditeljima rasli u vjeri i zajedništvu kroz niz aktivnosti programa, a za molitve krunice, kroz zajedničko razmatranje, upoznavali su značenje pojedinih otajstava. Uz molitvu, pripremu za ispovijed, ispovijed, svetu misu, pjevanje  i  klanjanje,  kamp je bio obilježen i radosnim druženjem i upoznavanjem kroz razne igrice, ali i pospremanje stolova nakon jela. Tom su prilikom, osim omiljenog nogometa,  dječaci  igrali i novu igru Baza koja je slična američkom baseballu,  a za posjeta Vrtu Sv. Franje igrali su i igru Zastava. U radionici kampa učili su na jednostavan način izrađivati svete ikone kroz međusobno potpomaganje i suradnju.

Kao i za prethodnih kampova dječaci su nevoljko dočekivali kraj kampa i već su ispitivali kada će biti novi kamp.  Oduševljenje dječaka lijepim iskustvima i druženjem za tri dana kampa, možda je najljepše sročio jedan od dječaka koji je predložio kako bi neki od budućih kampova mogao trajati i tjedan dana, ali je tužno uzdahnuo kako voditelji uz sve aktivnosti ne mogu toliko izbivati s posla.

U slikovnom prilogu ispod pozivamo vas da otkrijete radost dječaka i snagu Duha Svetoga koji ih nosi i prožima.