Isus vas ljubi! Veselite se u Isusu!

Isus vas ljubi! Veselite se u Isusu!

Kada je prije 63 godine u varaždinskom uršulinskom samostanu umrla jedna redovnica, Varaždinom se pronio glas: “Umrla je svetica!” Zvali su je “dobra majka Klaudija”, a mi smo je željele pobliže upoznati. Ovdje, gdje je dobra majka Klaudija provela najveći dio svog redovničkog života, provele smo vikend 20. – 22. 3. na 17. kampu za djevojčice na kojem su sudjelovale 33 djevojčice.

O životu dobre majke Klaudije saznale smo u prezentaciji o njenom životu i skečevima koje su pripremile djevojčice, a u kojima smo prepoznali kreposti koje je na poseban način živjela majka Klaudija. O majci Klaudiji govorila nam je i sestra Klaudija koja nam je na zanimljiv način iznijela još neke zanimljivosti iz života ove svete redovnice. Majka Klaudija imala je dar ulivene molitve i neprestano je osjećala prisutnost Božju i u njoj živjela. Da bismo je u tome nasljedovale, djevojčice su izradile svoje molitvene kalendare s molitvom za svaki dan u tjednu koji će ih potaknuti da mole ustrajno i neprestano. Vezu s Bogom obnovile smo na poseban način u sakramentu ispovijedi, a u blizini Božjoj nastavile smo živjeti po slavljenju sv. mise, klanjanju, slavljenju i molitvi.

Nije nedostajalo ni igre, druženja i puno smijeha. Lijepo vrijeme iskoristile smo za popodnevnu šetnju Varaždinom, a subotnju večer provele smo igrajući kviz o dobroj majci Klaudiji. Djevojčice su pokazale da su je vrlo dobro upoznale, a najbolja ekipa za nagradu dobila je knjige o dobroj majci Klaudiji. Posljednji dan kampa molile smo za zagovor majke Klaudije u uršulinskoj crkvi kod sarkofaga u kojem se čuvaju njezini posmrtni ostaci tako da ovo druženje s majkom Klaudijom ne ostane samo na poznavanju činjenica iz njezina života nego da je mognemo nasljedovati u našoj svakodnevici.

Hvala vlč. Franji Biškupu na svim poticajnim riječima i ohrabrenju po ispovijedi i sv. misi, a posebno dragim sestrama uršulinkama koje žive duh dobre majke Klaudije. Osjetile smo to po ljubavi, strpljivosti, blagosti i radosti s kojom su nas i ovaj put primile.

Neka nas sve prati zagovor dobre majke Klaudije!

Božji i Marijin blagoslov do idućeg kampa!