Igrajte se, skačite, vičite, samo nemojte griješiti!

Igrajte se, skačite, vičite, samo nemojte griješiti!

Riječi su to sv. Ivana don Bosca. Baš tako bilo je na trećem mostarskom kampu za djevojčice koji se održao od 7. do 9. kolovoza 2015. u Bijelom Polju u Duhovnom centru „Biskup fra Paškal Buconjić“. Dvadeset osam djevojčica iz različitih dijelova Hercegovine tri su dana u zajedništvu učile o don Boscu, svecu i prijatelju djece i mladih. I ne samo to, nastojale su zaista i živjeti duhovnu ostavštinu don Bosca u radosti koju je on toliko naglašavao.

Naša tri dana bila su ispunjenja igrom, radošću, maštom, molitvom i upoznavanjem don Bosca koji se brinuo o dječacima, a poučio je i nas same kako da živimo zajedništvo. Vođene smo bile njegovim primjerom i njegovim poticajem: “Igrajte se, skačite, vičite, samo nemojte griješiti!“ i receptom za svetost: „Dobar + veseo – zao = svet“. Gledajući film o don Boscu bolje smo upoznale tog velikog sveca te smo dobile odgovor na mnoga naša pitanja, npr.: „Zašto spavamo na strunjačama? Zašto je klanjanje tako važno?“

Za vrijeme kampa molile smo kao i don Boscovi dječaci. A za naše smo obitelji posebno molile u procesiji sa svijećnjacima koje smo same izradile.

Hvala svima koji ste molili za nas, zahvaljujemo se školskim sestrama franjevkama na otvorenom srcu i otvorenim rukama za nas.

Sv. don Bosco, molimo te čuvaj naše obitelji i prati nas svojim zagovorom!  Marijo, pomoćnice kršćana, moli za nas!

Vidimo se na sljedećem kampu!