Hvala, Mama!

Hvala, Mama!


Uoči godišnjice Marijinih ukazanja u Međugorju, u subotu 21. lipnja, u schoenstattskom svetištu u Maloj Subotici održan je veliki susret pod nazivom “Hvala, Mama!” kao zahvala na Marijinoj prisutnosti u Međugorju i primljenim milostima po Maminom zagovoru.

Okupilo se gotovo stotinjak zahvalnih srdaca svih dobi koja su na bilo koji način povezana sa zajednicom, bilo preko hodočašća u Međugorje, molitvenih susreta, evangelizacija, susreta za mlade ili kampova za djecu. Dobrodošli su bili i svi ljudi dobre volje.

Susret je započeo oko 11 sati slavljenjem i molitvom krunice nakon koje smo čuli svjedočanstvo o putu od nepoznavanja i nerazumijevanja Marije do želje za potpunim predanjem Isusu po Mariji. Pauzu za ručak iskoristili smo ne samo za okrjepu za tijelo već i za druženje, upoznavanje i razmjenu iskustava života s Isusom i Marijom.

Popodnevni program započeo je slavljenjem, a nastavljen je svjedočanstvom o kontinuiranom i stalnom hodu s Bogom i rastu u vjeri od malih nogu. Nakon molitve krunice Božanskoga milosrđa čuli smo još jedno svjedočanstvo tutićkog bračnog para o važnosti življenja molitve u njihovoj obitelji i plodovima kojima je urodila. Uslijedio je duhovni nagovor o življenju Marijinih međugorskih poruka kojima nas Mama potiče na duboki i jednostavni kršćanski život. Pridružio nam se i vlč. Siniša Preiner, preloški kapelan, koji nas je, tumačenjem prispodobe o milosrdnom ocu i rasipnom sinu, potaknuo na susret s milosrdnim nebeskim Ocem u sakramentu ispovijedi kojoj smo imali prilike pristupiti u pauzi za kavu i kolače.

Vrhunac susreta i najveći izraz naše zahvalnosti bilo je slavljenje euharistije za koju smo se pripremili molitvom krunice. U propovijedi vlč. Preiner, osvrnuvši se na evanđeoski odlomak koji smo čuli, podsjetio nas je na Božju brigu za naše živote u kojoj nema mjesta tjeskobnoj zabrinutosti za ovozemaljsko. Nakon svete mise poklonili smo se Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu, predali mu naše zabrinutosti, molili Ga da raščisti naše putove do Njega i ispuni nas svojim Duhom.

Na samom kraju susreta mladi su puni radosti slavili Boga plesom.

Molitvom, slavljenjem, svjedočanstvima, svetom misom, klanjanjem i plesom rekli smo “Hvala, Mama!” za sve ono na čemu smo zahvalni Bogu i Mariji u našim životima.

Svjesni da znamo za samo djelić milosti koje nam je Mama izmolila, molimo za njezin zagovor, vodstvo i pomoć da joj, prije svega, naši životi budu hvala i da uvijek možemo biti Božja milina.

Hvala, Mama!