Hvala, Mama!

Hvala, Mama!

U subotu, 1. srpnja, u svetištu Majke Triput Divne u Maloj Subotici održan je susret Hvala, Mama! na kojem su se okupili brojni prijatelji zajednice s kojima smo zahvalili našoj nebeskoj Mami za njezinu majčinsku ljuba i vodstvo u našim životima.

Tema susreta bila je Fatima, u povodu 100-godišnjice Marijinih ukazanja u malom portugalskom selu. Upoznali smo protagoniste fatimskih događaja, male pastire Luciju, Franju i Jacintu, uvjete u kojima su živjeli, njihov karakter i svakodnevicu. Prisjetili smo se Gospinih riječi i poziva svijetu preko fatimske dječice, ali i događaja u svijetu koji su uslijedili a povezani su s fatimskom porukom. Razmišljali smo imaju li Gospina fatimska ukazanja veze i s nama danas, posebno njezin poziv na molitvu i žrtvu.

Istovremeno, mlađa i starija grupa djece obrađivala su temu Fatime na njima primjeren način, uz puno pjesme i igre. Dan je bio prožet molitvom i slavljenjem. U ispovijedi su naša srca ponovo postala čista, onakva kakva Marija treba da bi njezino bezgrješno Srce moglo trijumfirati, kako je obećala.

Susret smo završili najvećom molitvom, svetom misom i na kraju zahvalili klanjanjem Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Posebno nas veseli što su s nama bila trojica svećnika, vlč. Marijo, vlč. Vlado i vlč. Hrvoje. Molimo jedni za druge i za ostvarenje velike Božje pobjede po Marijinom bezgrješnom Srcu!