Hvala, Mama! 2016

Hvala, Mama! 2016

U subotu, 18. lipnja, stotinjak prijatelja zajednice Totus Tuus okupilo se u sunčanom Ludbregu u Svetištu Predragocjene Krvi Kristove na susretu „Hvala, Mama!“.

Treću godinu za redom željeli smo zahvaliti Mariji što nas već 35 godina odgaja na putu svetosti preko ukazanja u Međugorju. Posebno bogatstvo ovog susreta bilo je mnoštvo djece i mladih pa je program bio organiziran u nekoliko skupina – odrasli, mlađa i starija djeca te mladi – kako bi svatko mogao pronaći nešto za sebe. Susret je započeo u 11.00 sati molitvom krunice, slavljenjem te poticajnim svjedočanstvima članova zajednice, nakon čega je slijedio fini ručak uz međusobno upoznavanje i druženje. Molitvom krunice Božjeg Milosrđa u sat milosrđa započeli smo drugi dio programa, a zatim smo si osvijestili na koji bi način svatko od nas u svakodnevici mogao imati više prave radosti i mira. Djeca i mladi na svoj su način razmišljali o Mariji, preko brojnih igara, plesa, pjesme i radionica.

Kao što je cijeli Marijin život bio usmjeren samo na Isusa, tako je i središte našeg dana bilo zajedničko slavlje euharistije. Da bismo zahvalili Isusu što je došao u naša srca i darovao nam radost u susretu s njime i jednih s drugima, dan smo završili klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Zahvaljujemo Mariji što vodi svaki naš korak i neprestano bdije nad našim srcima!