Hvala, Mama!

Hvala, Mama!

I ove godine okupili smo se na susretu koji smo nazvali Hvala, Mama da bismo danom provedenim u molitvi i zajedništvu zahvalili Mariji za njezinu prisutnost u Međugorju kao još jednom njezinom “Da” Bogu.

Na susretu, koji je održan 4. srpnja u schoensttatskom svetištu Majke Triput Divne u Maloj Subotici, okupilo se stotinjak ljudi koji su na bilo koji način povezani sa zajednicom. Tema susreta bila je obraćenje na koje nas Marija već 34 godine poziva u Međugorju i za koje je rekla da je to najvažnija poruka koju je tamo dala. A dala nam je i upute kako ćemo živjeti obraćenje u današnjem svijetu – po molitvi krunice, čitanju Biblije, mjesečnoj ispovijedi, postu o kruhu i vodi srijedom i petkom te svakodnevnoj euharistiji. Kroz čitavi susret izmjenjivale su se molitva i slavljenje sa svjedočanstvima življenja Marijinih međugorskih poruka u svakodnevici jedne obećanice i jedne mlade obitelji. Kao poticaj i poziv na hodočašće u Međugorje izveden je tzv. Mama rap koji su pripremili mladi naše zajednice.

Za vrijeme trajanja programa za odrasle bio je organiziran i program za djecu te program za mlade od 12 do 16 godina koji su, uz puno igre, također, obradili temu obraćenja sukladno njihovoj dobi.

Susret je završio najvažnijim susretom – onim s Isusom u svetoj misi i Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Ohrabreni molitvom i međusobnim iskustvima, donijeli smo novu odluku za obraćenje sigurni da je Mama na poseban način s nama sve dok ne stavimo Boga na prvo mjesto u našim životima!