Hodočašće u Međugorje 2016.

Hodočašće u Međugorje 2016.

Međugorje?

Međugorje je malo mjesto u Bosni i Hercegovini. Tamo je šestero djece 24. lipnja 1981. prvi puta vidjelo Gospu, Blaženu Djevicu Mariju na predjelu zvanom Podbrdo. Od tada se Gospa ukazuje svaki dan. Preko vidjelice Marije Pavlović-Lunetti Gospa daje poruke župi i svijetu od 1.03.1984. do 8.1.1987. svakog četvrtka a od siječnja 1987. pa sve do danas svakog 25. u mjesecu. U svojim porukama, Marija neprestano poziva na mir. Gospa nam se u Međugorju predstavila kao „Kraljica mira“. Sve nas poziva na vjeru, obraćenje, molitvu i post.

Koji je plan puta?

Na hodočašće se kreće u nedjelju, 21 kolovoza u večernjim satima (23:00). Polazak je iz Čakovca i Osijeka. Povratak kući se predviđa u subotu, 27. kolovoza, u jutarnjim satima (oko 6:00).

Koji je sadržaj hodočašća?

– sudjelovanje na večernjem programu u crkvi
– susret sa jednim od vidioca
– pohod na brdo ukazanja (Podbrdo)
– križni put na brdu ˝Križevac˝
– posjet kući zajednice ˝Cenacolo˝
– čuvanje djece u vodstvu odgajatelja i poseban program za djecu
– dodatni Totus Tuus program

Zašto hodočašće traje 5 dana?

Marija ima jednu posebnu poruku za nas, da bismo je shvatili potrebno je nekoliko se dana pripremiti u razmišljanju i miru tog hodočasničkog mjesta – Međugorju. Duhovni program je organiziran i ispunjen. Svaki se dan hodočasti na drugo mjesto (Podbrdo, Križevac, Cenacolo). Vrlo je važan svakodnevni večernji program u crkvi sv. Jakova, te duhovni program koji vodi zajednica Totus Tuus.

Što je uključeno u cijenu?

Cijena hodočašća iznosi 750 kn, uključuje:

– prijevoz u udobnom autobusu
– noćenja u privatnom smještaju, u 2-, 3- ili 4-krevetnim sobama
– doručak i topla večera (osim srijedom i petkom)

Što ponijeti sa sobom?

– važeću putovnicu (državljani Republike Hrvatske mogu koristiti i ispravnu osobnu iskaznicu, a djeca ispod 16 godina obavezno moraju imati važeću putovnicu)
– udobne cipele za hod
– ruksak za piće i hranu
– kapu
– kremu za sunce

Prijave traju od 1. lipnja do 15. kolovoza (odnosno do popunjena mjesta). Kod prijave uplaćuje se 250 kn, a u slučaju odustajanja taj se novac ne vraća. Ostatak od ukupne cijene (500kn) potrebno je platiti do 15. kolovoza!

Napomena: Mladi ispod 16 godina mogu uz pratnju starije osobe, a od 16-18 godina uz pismeno dopuštenje svojih roditelja.

Kontakt osobe:

Ana Kraljić – 099/688-7728
Anita Varga – 098/998-1589
e-mail: totus.tuus.ck@gmail.com

Ovako nam je bilo prijašnjih godina…