Hodočašće u Međugorje 2014

Hodočašće u Međugorje 2014


Kao i dugi niz godina, i ove smo godine jedan tjedan ljetnog odmora (18.- 23. kolovoza) izdvojili za posjet našoj Mami u Međugorje. Oko dvjestotinjak hodočasnika iz različitih dijelova Hrvatske, Slovenije i Mostara odazvalo se Marijinom pozivu te je provelo pet dana u Maminoj školi molitve i obraćenja.

Kroz Totus Tuus program prilagođen svim dobnim skupinama – za djecu, mlade i odrasle – svako je srce moglo iskusiti radost življenja Marijinih poruka. Najvažnija poruka je poziv na obraćenje. To je strmi put pun zamki postavljenih od neprijatelja. Zato Mama daje 5 kamenova koji sigurno pobjeđuju sve naše Golijate: molitva krunice – molitva srcem, čitanje Riječi Božje, post o kruhu i vodi srijedom i petkom, mjesečna ispovijed i što češće slavljenje Euharistije. Svaka molitva, slavljenje, duhovni nagovor, igrokaz, a posebno večernji program u crkvi na kojem smo svakodnevno sudjelovali, pomogli su nam da dublje srcem shvatimo Marijinu želju i plan koji ima preko poruka koje daje.

Poticajan je bio posjet zajednici Cenacolo kao svjedočanstvo o čudesima koja se događaju u životima ljudi koji ustrajno žive ono na što nas Mama poziva.

Djeci će zasigurno u lijepom sjećanju ostati posjet vrtu svetoga Franje.

Na povratku našim kućama, u autobusu, jedni smo drugima posvjedočili ono što je Bog napravio u našim srcima u proteklom tjednu i tako se još više ohrabrili da odlučno živimo bliže Bogu u našoj svakodnevici po provjerenom Maminom receptu koji nam je dala u Međugorju.