?>

Hodočašća

Nastajanje zajednice Totus Tuus usko je vezano s hodočasničkim mjestom Međugorjem gdje se Majka Božja od 1981. godine svakog dana ukazuje kao „ Kraljica mira“. Ova ukazanja traju još i danas. Gospa u Međugorju daje poruke za cijeli svijet, u kojima poziva na molitvu i mir.

Od 2001. G. zajednica Totus Tuus organizira hodočašće u Međugorje. Mnogi članovi zajednice Totus Tuus u Međugorju su preko osobnog iskustva Boga pronašli put k Crkvi i sakramentima ili iskusili produbljenje svoje dosadašnje vjere.

To je petodnevno hodočašće za mlade, starije i obitelji s djecom (nudi se i poseban program za djecu, ukoliko ima više obitelji na hodočašću). Zašto hodočašće traje 5 dana?  Marija ima jednu posebnu poruku za svakog, a da bi je mogli shvatiti potrebno je nekoliko se dana pripremiti u razmišljanju i miru hodočasničkog mjesta Međugorja. Duhovni je program dobro organiziran i ispunjen. Svaki se dan hodočasti na drugo mjesto (Podbrdo, Križevac, Cenacolo). Posebno je bitan svakodnevni večernji program u crkvi sv. Jakova, te duhovni program koji vodi zajednica Totus Tuus. Program nije prenaporan, ima dovoljno vremena te se na svakome mjestu može doživjeti ona poruka koju Marija upućuje nama.

Kroz pet dana prolazeći Totus Tuus program hodočasnike se preko puno molitve, poticaja, kateheza, svjedočanstava i slavljenja nastoji privesti Isusu, ali po Mariji, na Njezin način i preko Njezine škole molitve. Mnogo je ljudi koji su na povratku u autobusu svjedočili da im je to hodočašće promijenilo život i da su spoznali da je Bog živ u njihovim životima!