Hodaj, nebo strpljive voli!

Hodaj, nebo strpljive voli!

˝Hodaj, nebo strpljive voli. Hodaj, možda se ipak sve u dobro pretvori˝, ovim riječima Gibonnijeve pjesme vlč. Antun Štefan ohrabrio je u subotu, 18. ožujka, u propovijedi 60-tak preloških krizmanka.

Misa je bila vrhunac cjelodnevnog druženja krizmanika s članovima zajednice Totus Tuus u prostorima župnog dvora u Prelogu. Cilj druženja bio je otvoriti srce Isusu i taj dan provesti u druženju s njim. Tema susreta bila je ˝Ljubav Božja u ispovijedi˝.

Susret smo započeli igrama upoznavanja i slavljenjem, a temu smo najavili skečem ˝Maske˝ u kojem je bilo prikazano što grijeh čini u životu mladog čovjeka i kako ispovijed oslobađa od grijeha i maski. Slijedilo je svjedočanstvo, razgovor o temi u manjim grupama te ručak i puno igre u dvorištu budući da je, umjesto najavljene kiše, bilo sunčano. Drugi dio obuhvaćao je pripremu za ispovijed i samu ispovijed te opet igre, pjesmu i ples. Naše druženje završili smo sv. misom i kratkim klanjanjem Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Zavaljujemo župniku Antunu Hoblaju i kapelanu Nikoli Markušiću na srdačnosti i gostoprimstvu, a krizmanicima obećajemo da ćemo moliti za njih.