Gospa, Majka moja

Gospa, Majka moja


Bila je to tema prvog kampa za djevojčice iz Mostara i okolice. Tridesetak djevojčica boravilo je u franjevačkoj Kući mira u Međugorju dva dana, od 5. do 7. rujna 2014.

Prvo naše druženje započelo je igrama upoznavanja i izvlačenjem ˝anđela˝ tj. svaka je djevojčica izvukla jednu djevojčicu s kojom se trebala bolje upoznati te učiniti neko dobro djelo za nju. U subotu smo se upoznavale s Blaženom Djevicom Marijom, njezinim životom u skrovitosti i tišini. Skupnim radom na tekstovima iz Novog zavjeta razmatrale smo radosna otajstva krunice. Svaka je skupina na drugačiji način prikazala pojedino otajstvo. Došle smo do zajedničkog zaključka da Gospa nije samo Isusova, već i naša Mama. Popodne smo svoja srca prvo pripremile, a zatim i očistile u ispovijedi te smo primile Isusa u svoja srca u svetoj misi. Kao uspomenu na kamp izrađivale smo straničnike s biblijskim citatima i citatima svetaca o Mariji. Dan smo završile kvizom o Mariji, društvenim igrama i zajedničkom zahvalnom večernjom molitvom. Bilo nam je drago u nedjelju ujutro slušati gđu Viki, vodiča za hodočasničke skupine iz Međugorja, koja nam je na slikovit i zanimljiv način govorila o prvim danima međugorskih ukazanja i Marijinim porukama.

Naš prvi kamp u Hercegovini završile smo slavljenjem sv. mise u župnoj crkvi u Međugorju te smo odlučile da ćemo kamp svakako ponoviti.

Zahvaljujemo se župniku, župe sv. Petra i Pavla u Mostaru,  fra Josipu Vlašiću na iskrenoj potpori i na želji da sudjeluje i duhovno podupre kamp. Hvala Isusu i Mariji na svemu lijepom što su nam tih dana darovali.

Svjedočanstva djevojčica iz knjige dojmova:

Ovo mi je prvi put da sam na kampu.  Jako mi je drago što mi je, baš ovaj kamp, bio prvi kamp jer sam se odlično zabavila i stvorila sliku o drugim kampovima. Ekipa je bila odlična, a pogotovo animatorice koje su nam svaki trenutak bile na raspolaganju. Naučila sam puno o našoj vjeri (iako sam mislila da većinu znam). Nadam se da ću opet doći na kamp.

Na prvi dojam mislila sam da neće biti ovako zanimljivo, da ćemo se samo moliti. Ali kada sam došla ovdje, bilo je stvarno zabavno.

Kamp je izvrstan i toliko dobar da želim doći ponovo. Najviše su mi se sviđale igre i pjesme.

Zajedno smo pjevali, plesali i molili. Upoznala sam i mnoge nove prijateljice.

Jako sam sretna što sam mogla doći i jako mi je lijepo. Djevojčice su jako drage. Najviše me raduje što me djevojčice razumiju, jer sam se toga najviše bojala. Nadam se da se uskoro opet vidimo na drugom kampu. (Animatorica iz Čakovca)