?>

Fatima

Fatima

Osmi po redu Totus Tuus kamp u Hercegovini opet je okupio preko 30 dječaka i 9 voditelja. Lokacija je dobro znana Kuća mira u Međugorju.

Kamp u Gospinom mjestu. Veliki dar od Gospodina. Međugorje je mjesto gdje se rađa zajedništvo s Gospom i s Isusom, ali isto tako i naše zajedništvo. I to se i moglo osjetiti na kampu jer smo bili kao velika obitelj koja živi, radi i kuca kao jedan.

Tema kampa za dječake bila je Fatima. Povezali smo 100. obljetnicu ukazanja u Fatimi i Međugorje. Dječacima smo kroz prezentaciju, crtani film i kviz približili koliko Gospa voli djecu: spremna je sići s neba i pokazati se maloj djeci. Razgovarali smo o tome koliko djeca Gospine poruke mogu s ozbiljnošću i predanošću živjeti.

Ovaj ljetni kamp iskoristili smo i za jedan popodnevni odlazak na bazene, za dosta igara na otvorenom, tu je bio i neizbježni nogomet i večernje svete mise. Dječaci su se oduševili i slavljenjem i molitvom pred Presvetim, i nećete vjerovati, dječaci cijela tri dana niti jednom nisu spomenuli mobitel niti bilo kakvu drugu elektronsku napravu, jer im to stvarno nije bilo niti potrebno niti su se uopće sjetili da to i postoji. Dobra kombinacija igre i molitve učinila je da dječaci, i mi voditelji, jednostavno skupa duhovno procvjetamo i ispunimo se radošću.

Nadamo se da su dječaci u svoje obitelji donijeli onu radost za koju su molili i koju su zdušno živjeli ova tri dana. Hvala Mami na mogućnosti održavanja kampa i na svim dječacima i njihovim obiteljima.