Fatima u Šarengradu

Fatima u Šarengradu

Održan je, sada već, trideseti kamp za djevojčice. Ovoga puta u Šarengradu. Na kamp je došlo 39 djevojčica, u dobi od 9 do 14 godina. Ovaj ljetni kamp, ispunjen mnogim zabavnim i duhovnim sadržajima trajao je od 26. do 30. srpnja.

Značajno je da su na njemu sudjelovale zajedno djevojčice iz Osječko-baranjske, ali i Međimurske županije, čime je ovaj kamp postao najbrojniji do sada!

Tema o kojoj su djevojčice učile, razmišljale i kroz igru i različite radionice se s njom bolje upoznavale, jest Fatima. Osobito su se upoznale sa životima djece iz Fatime, te ukazanjima kojima su ona svjedočila, kroz predstavu koju su marljivo i radosno pripremale. Predstavi su nazočili mještani Šarengrada i članovi zajednice Cenacolo, nakon završetka svete mise, te tako i sami osjetili važnost fatimske poruke: poziv na obraćenje, molitva i žrtva.

Ostale dane kampa djevojčice su bile zajedno u molitvi i igri, slavljenju i svakodnevnom sudjelovanju na svetim misama s voditeljicama. Piknik uz zalazak sunca na lijepom Dunavu i klanjanje iste večeri sigurno će ostati lijepe uspomene svakoj od njih. A tako i gađanje vodenim balonima, kreativne radionice, te slavlje uoči zadnjega dana.

Neka svaka od njih ponese svojim obiteljima tu radost Djeteta Božjeg, po zagovoru svetoga Franje i Jacinte (djece iz Fatime), uz vodstvo naše Gospe od Svete Krunice!