Fatima – poruka nade

Fatima – poruka nade

Drugi slavonsko-baranjski kamp za dječake održan je od 16. do 18. lipnja 2017. g. u župi Sv. Petra i Pavla u Šarengradu. Trodnevni kamp na kojemu je sudjelovao 15 dječaka iz raznih dijelova Slavonije i Baranje zajednički su vodili voditelji iz ogranaka u Osijeku i Čakovcu. S obzirom da je ove godine 100. obljetnica od ukazanja naše nebeske Majke u Fatimi odlučili smo se malo pobliže upoznati s tim milosnim događajem.
Kamp je započeo u petak svetom misom te se nastavio raznim igrama. Večerom smo završili taj dan te nakon molitve otišli na “spavanac”.
Drugi dan, u vrlo zgusnutom rasporedu, obradili smo temu kroz kratki film i prezentaciju o događajima u Fatimi. O tome smo malo i razmišljali podijelivši se u grupe te se preispitali kako bi nama bilo da nam se ukaže Djevica Marija. Bilo je tu različitih razmišljanja, ali svako je bilo jednostavno, dječje. Uz to smo imali kratku pripravu za sakrament ispovijedi te su djeca sudjelovala u otkrivanju i svjedočenju kako grijeh utječe na njihov život. Prije večere zajedno smo sudjelovali na svetoj misi.
Pripremili smo i radionicu u kojoj smo izrađivali minijaturne zdence. Ti zdenci će nam poslužiti kao posude u kojima ćemo držati blagoslovljenu vodu. Djeca su se odmah prihvatila posla te je ubrzo svatko imao svoj zdenac.
Taj dan smo završili večerom pokraj vatre u kojoj smo slavili Gospodina jer nam je toliko toga dao, a djeca su bila posebno dirnuta te su neki sami odlučili prije spavanja moliti krunicu. Za nas voditelje je to bilo veliko svjedočanstvo te smo se radovali. Nekima se ponovo probudila želja za pjevanjem i sviranjem, a neki su i zavoljeli krunicu.
Kao i za prethodnih kampova dječaci su nevoljko dočekali kraj kampa i već su ispitivali kada će biti sljedeći. Neki su se već i najavili za idući. Aleluja!