?>

“Euharistija je moja autocesta prema Nebu” – bl. Carlo Acutis

“Euharistija je moja autocesta prema Nebu” – bl. Carlo Acutis

U subotu, 13. veljače, održan je online susret za djevojčice koje pohađaju Totus Tuus kampove. Na našu radost odazvale su se djevojčice iz različitih krajeva Hrvatske. Željele smo opet zajedno moliti i ohrabriti se na putu vjere.

Za primjer vjere uzele smo mladog blaženika Karla Acutisa, “Božjeg influencera i informatičkog genija”, koji je u svojih 15 godina života dostigao cilj – svetost. Osim što su se djevojčice mogle poistovjetiti s njim po svojim godinama, ohrabrilo ih je i to što je on blaženik naših dana, suočen s istim izazovima s kojima se i mi susrećemo. Osobit nam je primjer u življenju svetosti u virtualnom svijetu na koji smo danas primorani.
Nakon molitve, pjesme i upoznavanja sa životom bl. Karla, u manjim grupama podijelile smo iskustva našeg svakodnevnog života u vjeri i korištenja internetom. Također smo donijele korizmene odluke koji se tiču služenja internetom.
Budući da na svakom kampu imamo kreativnu radionicu, nju smo odradile prije susreta – ispekle smo palačinke i kreativno ih ukrasile a onda zajedno pojele.

Sve djevojčice su na kraju susreta, poput Iris, rekle da žele da se ovakav susret ponovi. Mirta i Dona napisale su nam svoje dojmove:

Na kampu mi je bilo jako lijepo i uživala sam. Bilo mi je drago vidjeti ostale kamperice koje nisam dugo vidjela, iako preko video poziva. Drago mi je da smo zajedno molili i družili se. Naravno, to nije kao kamp uživo, ali je super ideja i definitivno bi trebali to ponoviti. Taj susret nas je potaknuo u zajedništvu koje nam već neko vrijeme nedostaje. Također Carlo Acutis nas je potaknuo da živimo i svjedočimo vjeru.Mirta
Moram priznati da sam imala dvojbe hoću li se tog lijepog sunčanog dana prijaviti u 14h na online kamp TT zajednice. Nije mi se u tom trenu uopće dalo iako sam se veselila kampu. Ipak sam se natjerala i priključila. Kad je počela pjesma, druženje i molitva shvatila sam da je to baš ono što mi je ovih dana trebalo (mala duhovna obnova). Voljela bih da se takvo nešto ponovi. Hvala bl. Carlosu Acutisu što nas je okupio oko Isusa!Dona
bl. Karlo Acutis, moli za nas!