Duhovna obnova kod patera Zrinka

Duhovna obnova kod patera Zrinka

Dva dana uoči blagdana Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, u subotu 7. 12. 2019. god. imali smo duhovnu obnovu u samostanu Misionara Monfortanaca u Zagrebu koju je vodio duhovnik naše zajednice, pater Zrinko Nikolić.

Bila je to svojevrsna priprava za čin posvete Isusu po Mariji kojom se članovi naše zajednice jednom godišnje posvećuju Isusu po Mariji prema primjeru i djelu sv. Ljudevita Montfortskog. Pater Zrinko podsjetio nas je na apostolat naše zajednice, na cilj našeg duhovnog života i nastojanja, a to je čista ljubav prema Isusu. Ohrabrio nas je, potaknuo na revnije vršenje naših obećanja i poučio nas o zagovornoj molitvi kojom trebamo nositi jedni druge.

Također, u našoj zajednici imamo taj blagoslov da su tri naša člana kandidati za svećenički red. Naša je dužnost moliti i žrtvovati za njih i ostvarenje svetosti u njihovom pozivu. Zajedno smo molili, slavili svet misu, ispovijedali se, ručali i slavili Gospodina! Bio je to dar za svakog od nas kojeg nam sada još samo predstoji odmotati i koristiti u svakodnevnom životu.