Duh Sveti – Nepoznata osoba

Duh Sveti – Nepoznata osoba


Mudrost, razum, savjet, jakost, znanje, pobožnost i strah Božji darovi su Duha Svetoga. No, tko je zapravo Duh Sveti i je li on poznata osoba u našim životima? Odgovore na ova i slična pitanja tražili smo u subotu, 12. travnja 2014. s krizmanicima u Prelogu. Tamo nas je pozvao vlč. Siniša Preiner, mladi preloški kapelan.

Susret se sastojao od riječi dobrodošlice, igara upoznavanja, dogovaranja pravila, slavljenja, scenskog prikaza o Adamu i Evi, kateheze i svjedočanstva o Božjoj ljubavi te rada po grupama na istu temu. Nakon ručka nastavili smo našu potragu za Duhom Svetim kroz igru „Pogodi tko sam“ u kojoj su krizmanici pitanjima trebali pogoditi tajnu osobu – Duha Svetoga. Kako bi shvatili ulogu Duha Svetoga u svojim životima, svaki krizmanik je dobio nenapuhan balon sa zadatkom da ga održi što duže u zraku, a da mu ne padne na pod. Nakon toga ponovili su igru s napuhanim balonima. Zaključak igre bio je da smo bez Duha Svetoga kao balon bez zraka. Ali kada smo ispunjeni Duhom Svetim, onda smo pripremljeni za prepreke u životu.

Slijedila je biblijska radionica i rasprava o događaju Pedesetnice kada su apostoli bili zatvoreni iz straha, prije nego što su primili Duha Svetoga. Zaključili smo da ćemo vatru Duha Svetoga u našim srcima održati samo svakodnevnom molitvom. Nakon pripreme za ispovijed, krizmanici su se mogli i ispovijediti, a onda smo, kako bi se pripremili za sv. misu, izmolili krunicu. Nakon mise ostali smo još četvrt sata u klanjanju i zahvalnosti pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Susret smo završili pjesmom i plesom te zajedničkim fotografiranjem ispred župnog dvora.

Zahvaljujemo svima koji su se uključili te nam pripremili fine kolače i odličan ručak. Hvala Isusu i Mami na svemu što su nam darovali. Do skorog susreta budite veseli!