Duh Sveti “leti”


U subotu 28. lipnja 2014. članovi zajednice Totus Tuus održali su još jedan susret s krizmanicima u Belom Manastiru. Susret je održan u Centru za mlade kao i prvi put, a naš je domaćin i ovoga puta bio don Ante Guberac, SDB.

Nakon što smo  opisali sebe jednim pridjevom koji započinje istim slovom kao naša imena, odigrali smo nekoliko igara “za zagrijavanje”. Uslijedilo je slavljenje prije kojega je naglašena važnost uzdizanja duše k Bogu i otvaranja srca kroz pjesmu.

Poslije slavljenja, u igri pogađanja pokušali smo otkriti tko je tajanstvena osoba. Ispostavilo se da se radi o Duhu Svetome, trećoj božanskoj osobi!

Kroz katehezu krizmanici su pokušali bolje upoznati darove i plodove Duha Svetoga koje su primili u sakramentu potvrde. Kroz igru s balonima naučili smo kakav je naš život bez Duha Svetoga, a kakav s Njim.

Nakon toga dobro nam je došla pauza za kolače i sok, a neki su zaigrali i nogomet na igralištu.

Potom smo zaplesali uz puno smijeha i poslušali jedno svjedočanstvo o tome kako je Bog preko Marije djelovao u životu jednog člana naše zajednice.

Nakon pauze i prilike za ispovijed, u kapelici Centra molili smo krunicu kao pripravu za svetu misu. Poslije svete mise, molili smo pred Presvetim da Duh Sveti djeluje u nama, da njegovi darovi u nama ne ostanu “neraspakirani”.

Uslijedila je zahvalna molitva u kapelici te poziv krizmanicima da nam se pridruže na našem godišnjem hodočašću u Međugorju.

Rastali smo se ispunjeni radošću zbog prekrasno provedenog dana u zajedništvu i molitvi.