Dođi Duše Sveti

Dođi Duše Sveti


Na blagdan Preobraženja Gospodnjega, u srijedu 6. kolovoza, 29 djevojčica sa svojih 8 voditeljica sastalo se u župnoj kući u Šarengradu na početku 15. kampa za djevojčice gdje ih je ugostio šarengradski župnik fra Josip Šoštarić. Djevojčice iz Međimurja, okolice Varaždina, Križevaca, Osijeka, Donjeg Miholjca i šarengradske župe sastale su se da bi pet dana učile i razmišljale o Duhu Svetomu, više ga upoznale i molile za njegovu prisutnost u svojim životima.

Djevojčice su saznale puno o Duhu Svetome kroz prezentaciju, skečeve koje su same osmislile, igru asocijacija te kroz  različite radionice u kojima su otkrivale simbole Duha Svetoga ili ga pak tražile u Bibliji. Na poseban smo način razmišljale o darovima i plodovima Duha Svetoga, pokušale smo ih primijetiti u nama samima i drugima. Prepoznale smo da se među nama na poseban način očituje plod radosti u svakoj igri, pjesmi, slavljenju i našem zajedništvu. Morale smo priznati da je još puno darova Duha Svetoga u nama zatvoreno pa smo u svakodnevnoj molitvi krunice, na svetoj misi, a u subotu i na klanjanju molile da otvorimo darove Duha koje smo primile na krštenju i na krizmi te da, koristeći ih, donesemo puno plodova Duha Svetoga. Kako bi lakše otvorile svoja srca za to, djevojčice su dopustile Bogu da u sakramentu ispovijedi očisti njihova srca.

Posjetile smo zajednicu Cenacolo gdje smo čule svjedočanstva momaka koji sad žive u zajednici, saznale smo nešto više o samoj zajednici, vidjele čime se sve bave, između ostalog vidjele smo i mnoge životinje koje uzgajaju, što se djevojčicama posebno svidjelo. Iskoristile smo prirodne ljepote kojima smo bile okružene pa smo organizirale i piknik uz obalu Dunava gdje smo gledale prekrasan zalazak sunca.

Djevojčicama će kao uspomena na ovaj kamp ostati majice koje su same oslikale, a kao znak zahvale oslikale smo i poklonile majice i fra Josipu, koji nas je primio u svoju kuću s puno ljubavi te nas duhovno vodio kroz cijeli kamp, i našem prvom šarengradskom susjedu, koji nam je za dobrodošlicu skuhao fini grah. Hvala i svim Šarengrađanima koji su na bilo koji način pomogli da nam ovaj kamp bude što ljepši.

U nedjelju, 10. kolovoza, krenule smo svojim kućama iz Šarengrada, koji je na neki način tih nekoliko dana bio gora našega preobraženja, odlučne da ćemo dopustiti Duhu Svetom da nas i dalje preobražava kako bismo bile slika Božje ljepote u ovome svijetu.