?>

Doček Nove godine u Šarengradu

Doček Nove godine u Šarengradu

I ove smo godine, po dobrom starom običaju, dočekali Novu godinu u Šarengradu u molitvi, druženju i slavljenju. Na put prema istoku naše domovine krenuli smo u ranojutarnjim satima u subotu 30. 12. 2017. Okupilo nas se četrdesetak iz Međimurja, Podravine i Slavonije. U Šarengradu nas je dočekao novi župnik, fra Mijo, koji nam je zaželio dobrodošlicu iskazavši nam svoje povjerenje i pokazavši oduševljenost time što smo došli proslaviti Novu godinu na takav način i to na dalekom istoku Hrvatske gdje nema puno stanovnika i nekih atraktivnih događaja. Osjećali smo se baš kao kod kuće. Kad smo stigli, dočekao nas je fini ručak koji su nam pripremile sestre iz Zajednice koje su krenule dan prije te nam dobro pripremile teren. Ostatak dana proveli smo u zajedništvu, druženju i molitvi, a sve smo zaokružili, najuzvišenijom molitvom, svetom misom. U ta tri dana igrali smo zanimljiv kviz koji je bio podijeljen u tri dijela. Tema kviza je bila Biblija te smo na taj način još više upoznali Riječ Božju, a ujedno se i dobro zabavili. Dvije članice naše zajednice pripremile su nam prezentaciju o svojem putovanju u Svetu Zemlju. Iscrpno i na vrlo zanimljiv način provele su nas kroz sva važna mjesta u kojima je boravio Isus zajedno sa svojom majkom i apostolima. Govorile su nam o svojim dojmovima, a vjerujem da smo svi još nešto novo i naučili. U subotu su nam večeru pripremili dečki iz zajednice Cenacolo koji su se uistinu potrudili.

Dan poslije išli smo im u posjet kao i svake godine i čuli dva prekrasna svjedočanstva koja su nam uvijek svima na poticaj i oduševljenje jer nam pokazuju tu prekrasnu Božju ljubav i milosrđe. Bog doista uvijek ostavlja onih 99 ovaca da bi spasio jednu zalutalu ovčicu. U nedjelju smo bili na misi u Mohovu, u malom selu kraj Šarengrada.

Na najljepši mogući način dočekali smo Novu godinu. Započeli smo klanjanjem pred Presvetim uz pjesmu i predivne meditacije koje su nam zasigurno pomogle da si osvijestimo živu prisutnost našeg Spasitelja, a točno u ponoć započeli smo svetu misu i tako ušli u još jednu godinu koja je pred nama. Zahvalili smo za sve ono lijepo i ružno što smo doživjeli u protekloj godini i zamolili Gospodina da nas prati svojim blagoslovom i zaštitom u novoj godini. Nakon svete mise izvlačili smo sveca zaštitnika koji će nas pratiti u novoj godini, s kojim ćemo se malo bolje upoznati i kojem ćemo se moliti za zagovor i pomoć na putu svetosti. Nakon toga smo još neko vrijeme ostali u crkvi i s radošću slavili Gospodina pjesmom i plesom.

Zadnji dan našeg boravka u Šarengradu, nakon zajedničke svete mise, oprostili smo se od dragog fra Mije zahvalivši mu na lijepom gostoprimstvu, a on nam je poručio da nas drugi puta očekuje u još većem broju.