Doček Nove godine u Šarengradu

Doček Nove godine u Šarengradu

Zajednica Totus Tuus je već tradicionalno organizirala i ove godine doček Nove godine u Šarengradu. Budući da je veći dio zajednice i mladih otišao u Međugorje na doček, jedna manja grupa iz Čakovca i Osijeka se zaputila prema samom istoku Hrvatske kroz duge i ravne slavonske ceste gdje smo u tijeku vožnje molili krunicu i razgovarali o cijeloj prethodnoj godini. U kasnim satima 30.12. došli smo u Šarengrad gdje nas je s kuhanim grahom dočekao fra Josip Šoštarić.

Sljedeći dan smo nastavili u zajedništvu, molitvi, igri i šetnji. Fra Josip je govorio o obitelji stavljajući nam kao uzor Svetu obitelj o kojoj posebno razmišljamo u božićnom razdoblju.

Navečer smo započeli doček  klanjanjem Presvetom Oltarskom Sakramentu, a nakon toga kao vrhunac u 23.30 nastavili sa svetom misom. Nakon mise ostali smo još malo budni uz kolače i društvene igre. Prvi dan ove godine proveli smo radosni u zajedništvu i molitvi, a fra Josip nam je još govorio o obitelji i krivim slikama idilične obitelji.

Navečer smo se uputili kući i iako je vani bilo jako hladno naša su srca bila zagrijana za nove pobjede u novoj 2015. godini.

Hvala fra Josipu na gostoprimstvu i Isusu i Mariji na svim milostima i plodovima!
Svima želimo sretnu i blagoslovljenu novu godinu.