Doček nove 2016. godine u Šarengradu

Doček nove 2016. godine u Šarengradu


Sa željom u srcu da, na drugačiji način, s Isusom ispratimo staru i dočekamo novu godinu okupili smo se u šarengradskoj župi kod našeg dugogodišnjeg prijatelja fra Josipa Šoštarića. Na staru godinu nas 50-ak započelo je doček molitvom krunice, slavljenjem, klanjanjem Presvetom i sv. misom u 24 sata. Kao i svake godine izvlačili smo svece zaštitnike za cijelu godinu koje moramo bolje upoznati te moliti na određenu nakanu.

Tih nekoliko dana, od 30. prosinca do 3. siječnja, družili smo se, ali i sudjelovali u zajedničkom duhovnom programu. Naše smo zajedništvo zalijevali molitvom krunice, svakodnevnim sv. misama, slavljenjem te razmatranjem Božanskog milosrđa. Za razmišljanje o Božjem milosrđu poslužila nam bula pape Franje o proglašenju izvanrednog jubileja milosrđa Misericordiae Vultus – Lice milosrđa, koju nam je tumačio i fra Josip.

Posjetil smo i zajednicu Cenacolo gdje smo čuli svjedočanstva o tome kako je Isus živ u našim životima. Poput snijega u Šarengradu tako je Božje milosrđe tih dana padalo na sve nas! Doista smo zahvalni Isusu i Mami na svim milostima koje smo primili!
U novu smo godinu, jubilarnu godinu Božjeg milosrđa, ušli s vjerom o Božjoj ljubavi koja oslobađa, tješi, oprašta i liječi! Radujmo se jer nas Isus ove nove godine želi osloboditi ropstva naših grijeha!

On me posla blagovjesnikom biti siromasima, proglasiti sužnjima oslobođenje, vid slijepima, na slobodu pustiti potlačene, proglasiti godinu milosti Gospodnje.(Lk 4,14-22)