Djelo milosrđa – pohoditi utamničenika

Djelo milosrđa – pohoditi utamničenika

Posjetili smo 11. veljače zatvorenike kaznionice u Lepoglavi. Na početku smo sudjelovali na zajedničkoj svetoj misi, a poslije mise kratkim smo slavljenjem htjeli Bogu zahvaliti na svim milostima koje nam daje i njegovoj ljubavi koja je uvijek veća od svakoga našega grijeha.

Zatim je slijedilo svjedočanstvo o čudotvornoj medaljici te događajima koju su uslijedili  kao putokaz i znak s Neba da Bog ima plan spasenja za cijeli svijet. Sveta Catherine Labouré  dala je izraditi medaljicu  s molitvom O Marijo bez grijeha začeta moli za nas prema ukazanjima Gospe 1830. godine. Dvadeset godina kasnije,  u Lurdu, Gospa se predstavila: Ja sam bezgrješno začeće i tako dala „pečat“ na dogmu o bezgrešnom začeću koju je  1854. godine proglasio Papa Pio IX.

Veliku ulogu u širenju čudotvorne medaljice imao je sveti Maksimilijan Kolbe koji je već od djetinjstva nosio u sebi izrazitu i nježnu pobožnost prema Majci Božjoj Bezgrješnoj. On je 1917. godine osnovao Vojsku Bezgrešne. Moramo spomenuti i blaženog Alojzija Stepinca koji je u kaznionici proveo 5 godina, a čiji se spomendan slavi 10. veljače.

Svi su sveci bili „umreženi u Isusu Kristu i povezani s Bezgrešnom. Dali su svoj život Bogu kako bi se kroz njih ostvario plan spasenja. Svatko tko nosi čudotvornu medaljicu dobit će posebne milosti i zato smo ih poklonili zatvorenicima. Nada, Božja ljubav i vjera potrebni su svakom srcu. Nadamo se da smo posjetom donijeli malo nade, radosti i utjehe zatvorenicima i probudili u njima čežnju za Bogom i Nebom.

Molimo te Gospodine Isuse Kriste, izlij svoje milosrđe na čitav svijet.