?>

Crkva – tvoj i moj dom

Crkva – tvoj i moj dom

U Marijinu srcu – prekrasnom schoenstattskom svetištu u Maloj Subotici održan je od 21. do 25 srpnja 2021. kamp za djevojčice starosne dobi od 9 do 14 godina. Kampu je prisustvovalo 36 djevojčica iz različitih biskupija s ciljem upoznavanja Crkve kao glavne teme.

Djevočice su u ovih 5 dana istraživale u manjim skupinama kada se crkva piše malim, a kada velikim slovom, zašto Crkva postoji, o hijerarhiji i službama u Crkvi, o nastanku Crkve i njezinoj povijesti, o simbolima, obilježjima i otajstvu Crkve te zašto je Crkva sveta i grešna. Plakatima i glumom prezentirale rezultate svog istraživanja ostalim djevojčicama. Ostalo slobodno vrijeme bilo je ispunjeno izazovima, plesom, pjevanjem i društvenim igrama na otvorenom. U kreativnoj radionici djevojčice su izrađivale privjeske za ključeve od fimo mase, a predzadnji dan, u subotu, na preloškoj Marini uživale su na pikniku i šetajućoj krunici uz rijeku Dravu. Jutro bi započinjale buđenjem uz gitaru, a dan bi završavale večernjim programom, pjesmom i molitvom zahvale uz logorsku vatricu. Naravno, uz priču za laku noć prije odlaska na spavanje.

U organizaciji kampa pomogli su župnici vlč. Tomislav Kos i Josip Blažon koji su dolazili u Svetište održati sv. misu i ispovijed. Organizirali smo “kavu” sa župnikom vlč. Josipom Blažonom na kojoj je župnik odgovarao na pitanja djevojčica vezanih uz Crkvu. Također zahvaljujemo TT mamama na skuhanim ručkovima i kolačima, djevojkama iz TT mladih na sviranju i animiranju djevojčica,  te članovima Schoenstattskog pokreta na srdačnosti i gostoljubivosti.