Budimo svjetlo svijeta kao Chiara

Budimo svjetlo svijeta kao Chiara

Susret za mlade pod nazivom Uttičnica održao se u Križevcima u gradiću Faro – Svjetionik, u jednom od centara vjerskog pokreta Djelo Marijino. Za ovo nas mjesto veže nas već nekoliko održanih susreta za mlade, kampova za djevojčice i dječake te susreta za prijatelje zajednice. Predivno je vidjeti kako Majčina ruka povezuje svoju djecu iz više zajednica njoj posvećenih i čini da se međusobno nadopunjujemo u apostolatu: Totus Tuus i Djelo Marijino!

Zahvalni za tu svezu ljubavi i zajedništva i ovaj smo se put osjećali ugodno, baš kao kod kuće. Osvijestili smo potrebu da se nanovo odlučimo prihvatiti ljubav Božju koja naš želi iscijeliti i osposobiti da budemo svjetlo svijeta i sol zemlje. U tome će nam svojim primjerom ljubavi i predanja u volju Božju sigurno pomoći blažena Chiara Luce Badano, koja je u svojih 17 godina posijala
toliko dobrog sjemena u ovu zemlju da će se još mnoge generacije nad njom nadahnjivati. Chiara je bila i središnja tema našeg susreta kojeg smo započeli igrama, slavljenjem i molitvom, a završili svetom misom u župnoj crkvi i klanjanjem u katedrali.

Okupilo se oko 35 mladih duša iz Čakovca i okolice, Varaždina, Osijeka i Križevaca te oko petnaestak Tutića voditelja.

Zahvalni smo  Gospodinu na svim planovima koje ima za svakog od nas i zahvalni Majci Mariji što nas redovito okuplja oko sebe da bi nam pomogla da bolje upoznamo Isusa.