Božansko milosrđe – Šarengrad

Božansko milosrđe – Šarengrad

Od 3. do 6. siječnja 2016. godine šesnaest djevojčica iz različitih dijelova Slavonije boravilo je na zimskom Totus Tuus kampu u Šarengradu. Potaknute Godinom milosrđa tema nam je bila Božansko milosrđe. Vrijeme smo provodile u igri i molitvi, uz svakodnevno slavljenje svete mise. Uživale smo i u sanjkanju te ostalim zimskim radostima. Momci iz zajednice Cenacolo, koja se nalazi uz župni dvor u kojem smo bile smještene, posvjedočili su nam kako su se kroz molitvu i rad dogodila čuda u njihovim životima i kako ih klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu mijenja. Zahvaljujemo fra Josipu Šoštariću što nam je širom otvorio vrata svoga doma i srca, kao i svim župljanima na gostoljubivosti i molitvi.

Dojmovi djevojčica s kampa:

Meni se na ovom kampu sviđalo to što se osjećala Božja prisutnost; u molitvi, pjesmi, pa čak i u igri. Program po kojem smo radili aktivnosti bio je jako dobar zbog toga što ničega nije bilo previše; niti igre, niti molitve, niti pjesme. Iako sam plakala zbog toga što bih htjela kući, bio mi je ovo prvi kamp, ali ne i zadnji. Uz sanjkanje, grudanje, pjesmu i ples posebno će mi u sjećanju ostati klanjanje, koje ne mogu opisati riječima. Upoznala sam nove prijateljice s kojima sam razgovarala, smijala se, pjevala,… Ovaj kamp će mi ostati u stvarno jako dobrom sjećanju.F.
Na ovom kampu sam prvi put i jako mi se svidjelo. Jako je bila fina hrana. Na ovom kampu nema tuge. Svi se igramo, plešemo i pjevamo. Bilo je snijega pa smo napunili vreće slamom i išli na brdo se sanjkati. Svi smo se zajedno družili. Kažem da je ovaj kamp odličan!!!L.
Ovaj kamp mi je bio najdraži od svih mojih kampova. Radionice su bile odlične, male ikone Isusa bile su jako kreativno osmišljene i sanjkanje je bilo odlično. Ekipa u sobi je bila najbolja i nikad mijenjala ne bih sve ovo što smo ovdje radili zajedno. D.