Bezgrešna uvijek pobjeđuje!

Bezgrešna uvijek pobjeđuje!

Naslov ovog teksta je rečenica koju je sveti Maksimilijan Kolbe često tijekom svojeg burnog života u Marijinoj službi govorio. Na prvom ovogodišnjem susretu prijatelja Totus Tuus zajednice koji se održao 24. veljače 2018. u Križevcima, nastojali smo malo više upoznati ovog sveca koji je ovogodišnji zaštitnik naše zajednice i bar ponešto od njegove vjere i revnosti za Mariju ucijepiti u svoj život.

Na susretu se okupilo 120 duša, a djeca i mladi imali su odvojene, njima prilagođene, duhovne programe s istom temom kao i odrasli. Nakon uvodne riječi uslijedilo je slavljenje, molitva i dirljivo svjedočanstvo Nataše Vrbanec koja je sa svojom obitelji već dugo godina u krugu Totus Tuus prijatelja. Hvala joj na tome i na svemu što Gospodin čini po njihovoj obitelji! Predstavljene su i majice za krug prijatelja. Na taj se način želimo još više vidljivo povezati, jer se ono nevidljivo povezivanje već događa po zajedničkoj molitvi.

Drugi dio programa započeli smo molitvom krunice Božjem milosrđu, poslušali o životu sv. Kolbea, a svi koji su željeli mogli su se ispovijediti. Zahvaljujemo ovom prilikom našim svećenicima, župniku Stjepanu Sovičeku, velečasnom Mihajlu Simunoviću i našem župnom vikaru Dominiku Jaiću što su uvijek tu za nas. Stavljamo ih sve u svoje molitve.

U župnoj crkvi sv. Ane predvodili smo krunicu, a sudjelovali smo i na župnoj sv. misi. Nakon mise uslijedilo je klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Vjerujemo da nas svaki susret više međusobno povezuje i da nam je poticaj za svakodnevnicu. Zahvalni smo na tom milosnom danu u kojem smo se mogli okupiti oko Gospodina i naše Mame i što možemo ojačani u zajedništvu ići dalje u vjeri da Bezgrešna uvijek pobjeđuje!