Bez molitve naša duša umire

Bez molitve naša duša umire

Trećeg vikenda u veljači održao se prvi ovogodišnji kamp za dječake u duhovnom centru Veternica. Na kamp se odazvalo petnaestak dječaka. Tema je bila molitva. Ovom temom željeli smo dječacima približiti molitvu, pomoći im da otkriju njenu snagu i bit, posvijestiti im  važnost molitve te ih poučiti kako se moli i potaknuti ih na osobnu, svakodnevnu molitvu jer bez molitve naša duša umire. Kroz temu mogli su čuti razmišljanja svetaca o molitvi te smo im primjerom svetaca pokazali da unatoč našim slabostima i grijesima i mi možemo biti sveti te da smo na svetost pozvani. Pokazali smo im kratak filmić koji kroz zanimljivu animaciju sažima sve ono bitno o molitvi. Nakon teme smo im u radionici pomogli napraviti njihov vlastiti molitvenik s molitvama koje su oni sami odabrali.

Naravno, kao i na svakom kampu, bilo je tu i puno igara i radosti, pripreme za ispovijed i mogućnost pristupanja sakramentu pomirenja te smo svaki dan slavili zajedno svetu misu. U subotu smo navečer dan završili klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom uz molitvu zahvale i prošnje. Upravo u tim trenucima klanjanja spoznajemo i mi voditelji i djeca koliko je prekrasno provoditi vrijeme s Isusom u zajedništvu i koliko nam svima to donosi obilje blagoslova i snage za svakodnevni život.

Na kraju mogu samo reći kako nam je uvijek prekrasno biti u duhovnom centru Veternica uz vodstvo vlč. Damjana koji nas uvijek svojim riječima potakne da otvorimo srce Gospodinu i skrene pažnju prema onom što je najbitnije. Svemu tome pridonosi i sama priroda kojom smo ondje okruženi, ali i naše zajedništvo u kojem uvijek vlada ljubav, radost, mir i čežnja za Gospodinom.

Od srca smo zahvalni našem nebeskom Ocu na još jednom kampu koji je iza nas i svim plodovima i blagoslovima koje smo primili te se radujemo novom, a do tada molimo jedni za druge!