?>

Anđele čuvaru mili, svojom snagom me zakrili

Anđele čuvaru mili, svojom snagom me zakrili

Zimski kamp za djevojčice u novoj godini održao se u Minoritskom samostanu Svete Trojice u Podlehniku u Sloveniji od 4. do 7. siječnja. Kroz cijelu povijest spasenja anđeli su bili Božji glasnici ili su pak poslani da budu pomoć u ljudskom životu. Zato smo za ovaj kamp odabrale temu ˝Sve o anđelima˝.

Želja nam je bila da se sprijateljimo posebno sa svojim anđelom  čuvarom kao s najboljim prijateljem. U svemu što smo radile – molitva, slavljenje, šetnja, igra, ispovijed, sveta misa – pokušale smo si osvijestiti da je s nama i naš anđeo čuvar. Ti moćni nebeski knezovi su sredstva kroz koje Božji Duh radi da izvrši svoju nebesku volju, a isto tako oni stalno bdiju nad nama i štite nas. Najbolje što od anđela možemo naučiti jest njihova potpuna poslušnost Božjim zapovijedima, a isto tako spremni su nam odmah pomoći baš kao što nam to svjedoče i mnogi sveci. Osobito kod svete mise prisutni su anđeli i prinose naše nakane.

Ovaj kamp bio je prožet velikom radošću. Kao što je autor jedne knjige o anđelima izjavio da ako se sprijateljimo s ovim moćnim zaštitnicima, oni će nam osigurati takvu sreću kakvoj se bez njihove pomoći ne bismo mogli nadati u ovoj dolini suza. I doista ovaj kamp na kojem smo se družile s našim najboljim prijateljem bio je prožet radošću i veseljem kakvo ne možete ni zamisliti.