8. kamp za dječake u Križevcima

8. kamp za dječake u Križevcima


U samostanu sestara bazilijanki koji se nalazi pri grkokatoličkoj katedrali Presvete Trojice u Križevcima od  21. do 23. veljače 2014. održan je 8. kamp za dječake. Na kampu  je sudjelovalo 27 dječaka iz Čakovca, Kotoribe,  Križevaca, Rasinje i Koprivnice. S njima je bilo i 9 voditelja iz zajednice Totus Tuus koji su sam kamp i pripremili.

Tema je ovaj put bila sv. Franjo Asiški, a osim upoznavanja sveca, dječaci su se pripremili za korizmu pomoću teme odricanja i žrtve te ispovijeđu koju im je srdačno omogućio protojerej stavrofor, o. Mihajlo Simunović, katedralni župnik.

Bez obzira na kišu dječaci su uspjeli odigrati i jednu nogometnu utakmicu u dvorištu samostana, a radili su i ručni rad tj. izrađivali su svoje drvene križeve. Uz mnogo igre i pjevanja svakodnevno su pohodili i sv. misu i molili krunicu.

Zahvaljujemo Pokretu fokolara i Grkokatoličkoj biskupiji na prostoru, a roditeljima dječaka na ukazanom povjerenju.

Vjerujemo da je Gospodin uz zagovor svoje Majke Marije posijao dobro sjeme u ova dječja srca koje će u svoje vrijeme dati ploda. Molimo za njih i njihove obitelji da posijano sjeme njeguju u zajedništvu, ljubavi i obiteljskoj molitvi.

Vidimo se na sljedećem kampu na Veterenici!