Traže se zvijezde

Traže se zvijezde

U nedjelju 7. listopada u sklopu Marija Festa u Molvama održan je još jedan susret mladih Varaždinske biskupije pod geslom „Traže se zvijezde“. Na susretu se okupilo oko stotinjak mladih iz cijele biskupije.

Susret se sastojao od više dijelova. Na početku je bila kateheza o tri tipa žena i muškaraca s Križnog puta koju je predvodio povjerenik za pastoral mladih Varaždinske biskupije vlč. Tihomir Kosec. Nakon kateheze koja je bila vrlo zanimljiva i poticajna podijelili smo se u više grupa i zajedno s animatorima podijelili dojmove i razgovarali što za svakog od nas znači biti muškarac odnosno biti žena. Nakon zajedničkog ručka i kratke pauze uslijedio je onaj malo opušteniji i veseliji dio za koji smo bili zaduženi mi iz Totus Tuus zajednice. Slavili smo Boga uz pjesmu i ples na igralištu kod osnovne škole. Mladi su se vrlo rado odazvali na naš poziv i pridružili nam se u slavljenju.

Potom je bila prilika za ispovijed u crkvi Uznesenja BDM te je uslijedio onaj najvažniji i najuzvišeniji dio ovog susreta mladih, a to je sveta misa koju je slavio naš biskup mons. Josip Mrzljak zajedno s još nekolicinom svećenika. Na početku euharistijskog slavlja biskup je rekao kako nema boljeg susreta od onog kada nas Marija vodi Isusu što je i njezina glavna zadaća. U svojoj homiliji obratio se mladima s vrlo ohrabrujućim i poticajnim riječima, osvrčući se na evanđelje u kojem je bilo riječ o prispodobi o vinogradu. Poručio  je mladima da se u svojim malim sredinama trude unijeti dobrotu i ljubav te da smo svi pozvani uređivati Božji vinograd. Po završetku svete mise biskup je podijelio blagoslovljene čudotvorne medaljice svim mladima.

Bio je to još jedan lijepi susret u kojem smo primili mnogo milosti i blagoslova i to na poseban način po zagovoru naše nebeske Majke u čijem smo i svetištu imali čast družiti se, moliti i slaviti Boga.