Pripravite put Gospodinu

Pripravite put Gospodinu

U samostanu sestara bazilijanki koji se nalazi pri grkokatoličkoj katedrali Presvete Trojice u Križevcima održan je 12. kamp za dječake. Na kampu je sudjelovalo 12 dječaka iz Čakovca, Križevaca i njihove okolice i 8 voditelja iz zajednice Totus Tuus. Tema susreta bila je korizma pa smo se pripremali za blagdan Uskrsa i naglašavali važnost molitve, posta i dobrih djela. Važne pojmove vezane uz korizmu ponovili smo uz igru.

Svetac zaštitnik bio je Gabrijel od Žalosne Gospe. Budući da je on zaštitnik mladih utjecali smo mu se svakodnevno u molitvama i oduševili se primjerom njegovog života. Izrađivali smo i straničnike sa sličicom sv. Gabrijela.

U subotu smo se detaljno pripremali za korizmenu ispovijed te smo kasnije imali priliku za svetu ispovijed. Nakon svete mise imali smo kratko klanjanje. Bilo je i dosta vremena za igru, pjesmu i molitvu. Zahvaljujući lijepom vremenu igrali smo nogomet bez kojega ne može proći nijedan kamp. U nedjelju smo prisustvovali sv. misi i nastavili se družiti uz igru i fini ručak. Nakon toga počeli smo se spremati kući. Vrijeme nam je jako brzo prošlo, ali smo se kućama vratili radosna srca i obnovljeni u zajedništvu i molitvi.

Zahvaljujemo pokretu fokolara i Grkokatoličkoj biskupiji na ustupljenom prostoru te roditeljima dječaka na ukazanom povjerenju.

Hvala Isusu i Mariji!