10. kamp za dječake

10. kamp za dječake

U duhovnom centru Veternica održan je od 19. do 21. rujna 2014. deseti kamp za dječake. Na kampu je sudjelovalo 18 dječaka iz Čakovca i okolice zajedno sa 8 voditelja, članova zajednice Totus Tuus.

Tema kampa bio je sv. Josip Kupertinski. Upoznavajući tog  „letećeg“ sveca  kroz prezentaciju i film oduševili smo se njegovim svetim životom, njegovom poniznošću i pouzdanjem u Boga. Dječaci su otkrili sveca kojega mogu moliti za zagovor kod učenja i pisanja školskih ispita.

Blagoslovljeni neočekivanim lijepim vremenom mogli smo puno vremena provesti vani uz igru i druženje. Dječaci su iz drva izrađivali zidne stalke za blagoslovljenu vodu koji su u nedjelju i blagoslovljeni.

Uz igru bilo je i puno pjesme i molitve. Govorili smo o važnosti osobne molitve i imali ispit savjesti nakon kojega su se dječaci mogli ispovjediti.

Zanimljivo je bilo gledati dječake kako je njihova radost, otvorenost i zajedništvo za vrijeme kampa rasla i vjerujemo da su tu radost ponijeli u svoje obitelji i svoju svakodnevicu.

Veliko hvala velečasnom Damjanu Korenu na dobrodošlici, otvorenosti i darovima kojima je razveselio dječake, a najveća hvala Isusu i Mariji na lijepom vremenu i svim blagoslovima!